Julen

Så var man tillbaks efter christmas break.. Det var sex intressant dar som gick väldigt snabbt förbi. åkte hem till Chrissy som sagt. Hon bor ca 1,5 timmar härifrån i Calvert county tror jag det heter. Ganska så händelselöst område som jag förstod, ingen direkt stad i närheten utan mest hus och små "shopping centers" som et kallas med lite matställen, mataffärer, typ hårfrisörer och sånt. Har man ingen bil där så finns det inte direkt mycket att göra då allt är väldigt utspritt.

Hemma hos henne var det väldigt fullt då vi kom. Hennes storasyster fick en liten bebis några dagar innan med, och hon och hennes fästman bodde i huset nu med, så vi var nio personer tror jag på inte den största ytan. Och de hade kanske inte det mest välstädade huset heller om jag säger så.. Men lilla bebisen är hur söt som helst och så så det var inga problem.

Hängde en hel del med Chrissys kompisar, hennes familj, och tränade lite och så. Dagarna gick fort. Själva julen var väl inget speciellt. Kändes knappt som jul alls för min del, de hade inte ens någon jultomte.. Men juldagsmorgonen var mysig iallafall då hennes lillebror sprang upp klockan sju på morgonen och ropade att "Santa has been here!!" och släpade upp oss för att peka på fatet som nu bara hade kaksmulor kvar (jag och Chrissy såg till att äta upp kakorn han lagt fram kvällen innan..) För övrigt måste ag säga att jag nog har utvecklat ett beroende av chocolat chip cookies, farligt där, men såå gott!




Igår var det match mot Richmond, förlorade med 13 tillslut.. tror alla kände att vi kunde mkt bättre.. Imorgon är det Maryland som gäller. Rankade 3a i USA, så det blir nog liite tufft, men allt kan hända! Tror det ska funka med videosändning kl 20.00 svensk tid om ngn är intresserad:)

Tack för julklapparna föressten, mormor och morfar, mamma pappa och malin.. Blev väldigt glad!!:D

Dyslexi?

Insåg att jag hade svåra stavningsproblem i det tidigare inlägget, menmen. Börjar väl bli för van med engelskan nu;) Känner även att jag kommer låta som en tönt när jag kommer hem, börjar redan tappa orden ibland när jag pratar svenska. Och vissa ord man vill säga finns det ju helt enkelt ingen bra svensk översättning för, så jag kommer väl köra på lite skön svengelska à la Silvstedt.

Veckan har inte varit så överraskande. Träning och massa plugg. Bara två finals kvar nu, så efter imorgon kväll har jag lov till den 28 januari. Kommer la va skönt till en början, men herre vad rastlös man kommer bli! Känner redan att man bara gör samma sak varje dag.. Får väl hitta på lite spännande äventyr mellan träningarna eller något. Känner att det kommer bli en hel del fimtittande dock.

Snart jul med. Åker hem till Chrissy på onsdag kväll och stannar där i sex dar. Ska bli intressant att se hur det blir, men hennes familj verkar trevlig så:) Fick lite paket hemifrån häromdan med, väldigt frestande att öppna. Särkilt den som har formen av en 200grams marabouchokladkaka.. Ska hålla mig!

Annars är julstämmningen nästan på noll. Vet inte riktigt vad som saknas..julmusiken spelas flitigt iallafall. Skulle kanske behöva lite snö, lussebullar, glögg och att va me familjen å alla vänner där hemma kanske.. Lite julhumor har jag hittat med. Alltid lika kul.

Uh, mår inte riktigt hundra idag. Ögonen vattnas och halsen strejkar. Får se till att inte gå och bli sjuk eller något sånt.

Vinster

Två vinster i rad nu, riktigt skönt! I onsdags var det the Naval Academy som stod för motståndet.. Matchen gick rätt bra. Eller andra halvleken i alla fall, den första var väldigt ostrukturerad. Gick rätt bra för mig för en gångs skull med. Spelade drygt 20 min och fick i en del poäng med och så. Missade dock två relativt fria högerlayups, inte okej! Vann med åtta poäng till slut. Vi borde vunnit med mer dock, för det var inte det bästa laget jag sett, men en vinst är en vinst..

Gillade omklädningsrummen de hade sär starkt. Små egna bås med ett litet bord med spegel och lampor runtomkring, lite filmstjärnekänsla.. haha


Idag var det Northern Iowa. Vann med 2 poäng tillslut. Matchen var väldigt upp och ner, ledde med tio strax innan halvlek, sen kom de ikapp och ledde med 6 tror jag. Men sen ryckte vi upp oss igen. Måste säga att de hade väldigt bra 3-poängs skytte. De satte 17 st! För mig gick det väl inte så jättebra, alldeles för många turnovers..

Nu är det plugg som gäller, två prov, stort läxförhör, två inlämningar imorrn, tjohej! Bara tio dar kvar till Chrastmas break dock. Ska bli riktigt skönt att komma iväg lite.

Northern Iowa mötte föressten Universtiy of Maryland i fredags. De förlorade med 91-37... Ska bli intressant att se hur det går för oss när vi möter dem den 30e..hehe.

Flingor

Matchen blev en rysare, förlorade dock med två poäng tillslut. Alla gjorde dock en bra insats och kämpade hela matchen. Vi får se till att vinna matchen imorrn istället. För mig gick det väl inte så jättebra, startade amtchen emd två snabba fouls, så fick itne se mer av planen i första halvlek. I andra fick jag spela lite mer dock men var inte riktigt hundra.

Idag fick vi träningsledigt, riktigt chockerande. Men alla var redan ombytta och så så det blev individuell träning och lite lekar. Alltid lika trevlans:) En stor skillnad här ifrån hemma är att det alltid finns en ledig plan att vara på om man vill träna extra eller så. Om inte stora planen är ledig så finns det tre andra basketplaner nära intill. Inte som hemma med pressade scheman med lag som tränar hela tiden. Rätt skönt, känner att jag behöver en del teknikträning.. Samt att våra ascoacher alltid finns tillgängliga.

Första snön kom igår med, eller några flingor, inget som stannade. Alltid något!

Nu är det dags för half-prize appetizers på Appelbee's, länge sen sist.



Va tvungen att infoga en bild på Chrissy, roomie Meghan i mitten och Chantay. I bakgrunden synes Megs fina vägg, min utsikt från min säng..;)

Sämst

Herre, jag är ju verkligen sämst på att uppdatera. Till mitt försvar så har jag haft det väldigt fullt upp den senaste tiden, och haft problem med Internet samtidigt, men nu funkar det hoppas jag.

Hm, vart ska jag börja.. Thanksgiving var trevlans. Först var det middag hemma hos coach Rokus föräldrar. det var trevlans. Efter det åkte de flesta tjejerna hem till Morgan i laget. Fick lite mer mat och fick se mer av det traditionella firandet då hela hennes stor familj var där.

matchen mot George Mason jag nämnde förut förlorade vi med en poäng. Inte så kul. Riktigt imponerad av deras band dock, fick vårat att se väldigt trist ut. Dirigenten var klädd som en pimp, och när de satte igång med Kanye Wests 'Stronger' var det lite svårt att fokusera i timeouten.

På lördagen efter det mötte vi Mount St. Marys. Riktigt rolig match, vann med 28 tror jag. Fick skrapa ihop en 8 poäng tror jag. I slutet fick alla freshmans spela samtdigt, lite ostrukturerat men väldigt kul.

Sen gick det utför, hade en riktigt dålig match mot NJIT i onsdags. Förlorade med 14, mot ett lag vi borde ha vunnit mot. Så stämningen var inte den bästa. Dagen efter bestämmer sig MacKenzie för att lämna laget. Så nu är vi bara tio spelare kvar. Så vi får se hur det går, men det är väl bara att kämpa på. Det betyder också att det nu blir jag som startar istället för henne, så det är väl bara att försöka gör det bästa av situationen.. Håll tummarna ikväll då vi möter Loyola på bortaplan!

Väldigt mycket i plugget just nu, nästa vecka börjar alla finals, och har en hel del assignments att lämna in innan dess. Men sen blir det en dryg månads lov, Så får se till att ta det riktigt lugnt då.

Tittade nyss i kalendern och insåg att det redan är 3e december. Helt sjukt vad snabbt tiden har gått! Känns inte som om det är jul om drtgy tjugo dar. Väldigt trist att jg inte kommer kunna fira jul hemma, kommer sakna det! Lyssna på lite julmusik för att försöka få upp julstämmningen, men insåg att jag bara längtade hem istället.. well well.. kommer ju hem om en fem sex månader i alla fall ;)

RSS 2.0